Kenniswijzer

Uw bedrijf worstelt met de ontwikkeling van een nieuw product? U heeft een technisch probleem met uw productieproces? Via deze kenniswijzer kunt u een concrete vraag voorleggen aan een panel van experts uit West-Vlaamse hogescholen en universiteiten. 

Stel ons uw vraag en wij brengen u in contact met de juiste experten ! Zo kunt u contact opnemen met de expert naar wens en samen aan de slag gaan!
7
werkdagen om de juiste partner te vinden
20
trouwe kennispartners
98%
kreeg een oplossingsgericht antwoord
stack

Kennisaanbod

De kenniswijzer bundelt de expertise van onze West-Vlaamse kennispartners binnen de clusters 'Blue Energy', 'Machinebouw & Mechatronica', ‘Nieuwe Materialen’ en ‘Voeding'.

Kennispartners

Experts van alle universiteiten, hogescholen en kennisinstellingen in West-Vlaanderen stellen hun knowhow ter beschikking. Doe een beroep op hun deskundigheid en vergroot het innovatievermogen en de slagkracht van uw bedrijf.

Voorbeeldvragen

Wij zijn op zoek naar mensen met expertise in composietverwerking, meer bepaald in het winden van cilindrische volumes in composiet.
Nieuwe materialen
Bestaat er foliemateriaal voor het verpakken van een PCM die temperatuurvariaties van 20°c tot boven de 125°c aankan gedurende meer dan 1.000 keer? Deze folie dient onder deze extreme omstandigheden lekvrij te blijven en moet op een verpakkingsmachine worden gelast.
Nieuwe materialen
Wij zijn een start-up in chocoladedesserts en willen graag nagaan of het haalbaar is om ambachtelijke desserts te maken zonder bewaar-, smaak- of kunstmatige kleurstoffen. We willen naast de traditionele receptuur ook een vegetarisch en bioversies ontwikkelen. Kunt u ons hiermee helpen?
Voeding
Wat zouden de automatisatieopportuniteiten zijn binnen ons bedrijf (gevolgd door een bezoek)?
Machinebouw & mechatronica
Stel uw vraag