Kenniswijzer

Uw maakbedrijf worstelt met de ontwikkeling van een nieuw product? U heeft een technisch probleem met uw productieproces? Via deze kenniswijzer kunt u een concrete vraag voorleggen aan een panel van experts uit West-Vlaamse hogescholen en universiteiten.
7
werkdagen om de juiste partner te vinden
16
trouwe kennispartners
98%
kreeg een oplossingsgericht antwoord
stack

Kennisaanbod

De kenniswijzer bundelt de expertise van onze West-Vlaamse kennispartners binnen de clusters ‘Nieuwe Materialen’ en ‘Machinebouw & Mechatronica’. Op termijn komen ook de clusters Voeding, Blue Energy en Zorgeconomie aan bod.

Kennispartners

Experts van alle universiteiten, hogescholen en kennisinstellingen in West-Vlaanderen stellen hun knowhow ter beschikking. Doe een beroep op hun deskundigheid en vergroot het innovatievermogen en de slagkracht van uw bedrijf.

Voorbeeldvragen

Wij zijn op zoek naar mensen met expertise in composietverwerking, meer bepaald in het winden van cilindrische volumes in composiet.
Nieuwe materialen
Bestaat er foliemateriaal voor het verpakken van een PCM die temperatuurvariaties van 20°c tot boven de 125°c aankan gedurende meer dan 1.000 keer? Deze folie dient onder deze extreme omstandigheden lekvrij te blijven en moet op een verpakkingsmachine worden gelast.
Nieuwe materialen
We willen kamerinrichtingen digitaal registreren om deze nadien te reconstrueren. Hoe pakken we het fotograferen en opmeten aan om dit later optimaal te kunnen gebruiken voor een virtuele reconstructie met hedendaagse technieken (3D, VR, AR, …)?
Machinebouw & mechatronica
Wat zouden de automatisatieopportuniteiten zijn binnen ons bedrijf (gevolgd door een bezoek)?
Machinebouw & mechatronica
Stel uw vraag